Creatine

Creatine is een stof die van nature voorkomt in het lichaam en bekend staat om zijn opmerkelijke vermogen om fysieke prestaties te verbeteren, energieniveaus te verhogen en spiermassa te vergroten. Creatine is een populair supplement onder atleten en fitnessliefhebbers vanwege de vele voordelen die het biedt voor degenen die hun prestaties naar een hoger niveau willen tillen.

Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten

Creatine – wat zijn de voordelen?

  • Verbeterde fysieke prestaties: Het gebruik van creatine kan je meer kracht, power en uithoudingsvermogen geven, waardoor je harder kunt trainen en betere resultaten kunt behalen.
  • Opbouw van spiermassa: Creatine stimuleert de eiwitsynthese, wat kan leiden tot grotere en sterkere spieren.
  • Sneller herstel: Door het verminderen van spierschade en ontsteking kan creatine je helpen sneller te herstellen na je trainingen.
  • Verhoogde energieniveaus: Creatine vult de voorraad ATP in je lichaam aan, waardoor je meer energie krijgt om door je trainingen heen te komen.

Welke soorten creatine zijn er?

  • Creatine Monohydraat: Dit is de meest bestudeerde en meest gebruikte vorm van creatine. Het is een eenvoudig en betaalbaar supplement dat heeft aangetoond fysieke prestaties te verbeteren. Het bestaat uit één creatinemolecuul en één watermolecuul, waardoor het gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen en kan helpen bij het verhogen van je voorraden van fosfocreatine, een cruciaal molecuul in ATP-productie.
  • Tri-Creatine Malaat: Deze vorm wordt gecreëerd door drie creatinemoleculen te combineren met één appelzuurmolecuul. Het toegevoegde appelzuur verhoogt de oplosbaarheid en stabiliteit van creatine, waardoor het gemakkelijker door het lichaam kan worden opgenomen en gebruikt. Het wordt ook verondersteld spierpijn te verminderen en sneller herstel te bevorderen, waardoor het een populaire keuze is onder atleten.
  • Creatine Blend: Dit supplement combineert twee of meer vormen van creatine in één product. Het doel van een creatine blend is om de voordelen van meerdere vormen van creatine te bieden in één handig supplement. Met een creatine blend zoals IHS Crea Fight kun je profiteren van de voordelen van meerdere vormen van creatine zonder meerdere aparte supplementen te hoeven nemen.

Hoe gebruik je creatine voor de beste resultaten?

De aanbevolen doseringen voor creatine kunnen variëren afhankelijk van de vorm van creatine, de doelen van de persoon en hun persoonlijke tolerantie. De typische laadfase omvat het nemen van een dagelijkse dosis van 20-25 gram creatine gedurende de eerste 5-7 dagen, verdeeld over 4 gelijke doses genomen op regelmatige tijdstippen gedurende de dag. Na de laadfase omvat de typische onderhoudsfase het nemen van een dagelijkse dosis van 3-5 gram creatine, ofwel in één keer of verdeeld over 2-3 gelijke doses gedurende de dag. De juiste dosering kan ook afhangen van factoren zoals lichaamsgewicht, spiermassa en trainingsintensiteit, dus het is belangrijk om de juiste dosering voor jou aan te passen.

Of je nu een bodybuilder, een atleet bent of gewoon je fitness wilt verbeteren, creatine kan een uitstekende aanvulling zijn op je supplementenroutine. Bij Progress Shop Amsterdam vind je hoogwaardige creatineproducten in verschillende vormen, zoals creatine monohydraat, creatine malaat of creatine blend, waardoor het gemakkelijker wordt om de beste voor jouw specifieke behoeften te kiezen.