Pre-Workouts

Laat een laag energieniveau je niet tegenhouden om je fitnessdoelen te bereiken. Pre-workout supplementen kunnen je de extra boost geven die je nodig hebt om je training met meer energie, focus en uithoudingsvermogen te doorstaan.

Show Filters

Toont alle 4 resultaten

Toont alle 4 resultaten

Soorten pre-workout supplementen

Er zijn verschillende vormen van pre-workouts beschikbaar om aan individuele behoeften en voorkeuren te voldoen. Enkele van de meest populaire soorten zijn supplementen op basis van cafeïne, stikstofoxide, creatine, BCAA, citrulline en bèta-alanine.

Voordelen van het gebruik van pre-workouts

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het gebruik van pre-workouts. Van het verbeteren van uithoudingsvermogen en kracht tot het bevorderen van bloedcirculatie en het verminderen van spiervermoeidheid en -pijn, deze supplementen kunnen je helpen harder en langer te trainen. De meest voorkomende ingrediënten in pre-workouts zijn cafeïne, bèta-alanine, arginine, citrulline, creatine en stikstofmonoxide-voorlopers.

Bekende pre-workouts zoals 7Nutriton MMAster en IHS High Kick bevatten een mix van deze belangrijke ingrediënten, evenals aanvullende stoffen zoals BCAA’s, vitamines en mineralen om spiergroei en herstel te ondersteunen. Laat je niet tegenhouden door een laag energieniveau en probeer vandaag nog een pre-workout supplement!

Wat zorgt voor het spierpompgevoel in pre-workouts?

Als je dat kenmerkende gevoel van ‘spierpomp’ tijdens je training wilt ervaren, zijn er enkele belangrijke ingrediënten die vaak in pre-workout supplementen voorkomen en kunnen helpen.

  • Arginine alfa-ketoglutaraat (AAKG): dit is een type aminozuur dat bekend staat om het bevorderen van de doorbloeding, de zuurstoftoevoer naar de spieren en de productie van stikstofmonoxide. Stikstofmonoxide verwijdt de bloedvaten, wat betekent dat meer zuurstof en voedingsstoffen je spieren kunnen bereiken tijdens het sporten. Dit kan leiden tot verbeterde prestaties en spiergroei en kan bijdragen aan dat pompende gevoel.
  • Citrulline: dit aminozuur helpt de doorbloeding te verbeteren en vermoeidheid tijdens het sporten te verminderen. Dit kan leiden tot een beter uithoudingsvermogen, minder spierpijn en over het algemeen betere trainingsprestaties, en kan ook bijdragen aan het gevoel van spierpomp.
  • Bèta-alanine: dit niet-essentiële aminozuur kan het uithoudingsvermogen helpen verbeteren en spiervermoeidheid verminderen. Het doet dit door het carnosinegehalte in de spieren te verhogen, wat helpt bij het bufferen van de opbouw van melkzuur tijdens het sporten. Dit leidt tot een beter uithoudingsvermogen, een beter vermogen en een sneller herstel na een training, en kan ook bijdragen aan dat pompende gevoel.
  • Creatine: deze van nature voorkomende verbinding verhoogt de energieproductie in spieren, wat resulteert in verbeterde kracht en uithoudingsvermogen. Creatine kan ook helpen om het vochtgehalte in de spieren te verhogen, wat ook bijdraagt aan het gevoel van spierpomp.

Het Muscle Pump-gevoel

Het is belangrijk om te weten dat niet iedereen hetzelfde spierpompgevoel ervaart tijdens het sporten. Dit kan afhankelijk zijn van de unieke lichaamschemie van het individu. Het is ook goed om te beseffen dat een spierpomp niet de enige indicator is van een goede training of de effectiviteit van een supplement. Er zijn namelijk ook andere factoren om rekening mee te houden, zoals energie, focus, uithoudingsvermogen en spiergroei. Het is dus belangrijk om al deze factoren in overweging te nemen bij het evalueren van de effectiviteit van een pre-workout supplement.

Wanneer is de beste tijd om pre-workout supplementen te nemen voor de beste resultaten?

De beste tijd om een pre-workout supplement te nemen, is afhankelijk van jouw individuele schema en de specifieke ingrediënten in het supplement. Over het algemeen wordt echter aanbevolen om ongeveer 20-30 minuten voordat je aan je training begint, een pre-workout supplement in te nemen. Op deze manier hebben de ingrediënten voldoende tijd om opgenomen te worden en effect te hebben, waardoor je de energie, focus en uithoudingsvermogen krijgt die je nodig hebt om door je training heen te komen.

Voorzorgsmaatregelen en aanbevelingen

Als het pre-workout supplement cafeïne bevat, wordt aanbevolen om het niet vlak voor het slapengaan in te nemen om eventuele slaapproblemen te voorkomen. Het is ook belangrijk om de instructies op het specifieke product te volgen en de aanbevolen dosis niet te overschrijden.

Bij Progress Shop Amsterdam bieden we pre-workout supplementen met verschillende ingrediënten en formuleringen om te voldoen aan verschillende behoeften, doelen en voorkeuren. Je kunt pre-workout supplementen vinden in verschillende vormen, zoals poeders of capsules en in verschillende smaken.