Whey Concentraat

Whey-concentraat is een populaire keuze onder bodybuilders, atleten en fitnessliefhebbers, evenals degenen die hun eiwitinname willen verhogen om de algehele gezondheid en welzijn te ondersteunen. Het wordt ook beschouwd als een compleet eiwit omdat het alle 9 essentiële aminozuren bevat die het lichaam niet zelf kan produceren en die uit voedsel moeten worden verkregen.

Show Filters

Toont alle 7 resultaten

Toont alle 7 resultaten

Whey-proteïneconcentraat is een soort eiwitpoeder dat is afgeleid van melk. Het is een rijke bron van essentiële aminozuren en wordt vaak gebruikt als voedingssupplement voor spieropbouw, gewichtsverlies en sportprestaties. Het is een hoogwaardig eiwit dat gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen en kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan gezondheids- en fitnessdoelen te ondersteunen.

Welke soorten wei-eiwitconcentraat zijn er?

Er zijn verschillende soorten wei-eiwitconcentraat, waaronder wei-eiwitconcentraat (WPC) en gehydrolyseerd wei-eiwitconcentraat (HWPC).

  • Wei-eiwitconcentraat (WPC) is de meest basale vorm van wei-concentraat en bevat doorgaans ongeveer 80% eiwit. Het is de meest economische vorm van wei en is geschikt voor mensen die hun eiwitinname willen verhogen.
  • Gehydrolyseerd wei-eiwitconcentraat (HWPC) is een vorm van wei-eiwit die is afgebroken tot kleinere peptiden. Dit maakt het gemakkelijker te verteren en op te nemen en kan een goede optie zijn voor mensen die moeite hebben met het verteren van eiwitten. HWPC wordt ook beschouwd als een snelwerkend eiwit en kan nuttig zijn voor mensen die hun spierherstel en hersteltijd willen verbeteren.

Elk type wei-eiwitconcentraat heeft zijn eigen unieke voordelen en het is belangrijk om de verschillen te begrijpen om de beste te kiezen voor jouw doelen.

Hoe kies je wei-eiwitconcentraat?

Bij het kiezen van een wei-eiwitconcentraatproduct is het belangrijk om rekening te houden met je individuele behoeften en moet je letten op de volgende punten:

  • Eiwitgehalte: Het eiwitgehalte per portie kan variëren afhankelijk van het merk en type wei-eiwit. Controleer het etiket en vergelijk het met andere merken om ervoor te zorgen dat je de juiste hoeveelheid eiwit per portie binnenkrijgt. In onze winkel hebben we een assortiment wei-concentraatproducten met een hoog eiwitgehalte per 100 g product. Bijvoorbeeld, de IHS Supreme Whey heeft 77 g eiwit per 100 g product en de 7nutrition Whey Protein 80 heeft 78 g eiwit per 100 g product. Deze producten zijn ideaal voor mensen die hun eiwitinname willen verhogen en spiergroei en herstel willen ondersteunen. Bovendien zijn deze producten met zo’n hoog eiwitgehalte per portie ook een geweldige optie voor mensen die op een gewichtsverliesreis zijn of hun eiwitinname willen aanvullen voor andere sporten zoals MMA, hardlopen en HIIT.
  • Smaak: Veel wei-eiwitconcentraatproducten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. We bieden een breed scala aan wei-eiwitconcentraatproducten, met bijna 30 verschillende smaken om uit te kiezen. Of je nu een klassieke smaak zoals chocolade of vanille verkiest, of iets uniekers zoals koekjes en room of gezouten karamel, we hebben een smaak die bij elke smaak past. Deze brede variatie aan smaken maakt het gemakkelijk om het perfecte wei-eiwit te vinden dat past bij uw voorkeuren en dieetbehoeften.
  • Vet- en lactosegehalte: Als je jouw vetinname wilt verminderen, moet je op zoek gaan naar wei-concentraatproducten met een lager vetgehalte. De meeste van onze producten bevatten ongeveer 1,9 g vet per portie. Als je een product met een laag lactosegehalte wilt, dan moet je IHS Supreme Whey proberen, dat minder dan één gram lactose per 100 g product bevat!
  • Extra ingrediënten en zoetstoffen: Sommige wei-eiwitconcentraatproducten kunnen extra ingrediënten bevatten, zoals creatine, aminozuren en vitaminen, terwijl andere extra zoetstoffen zoals suiker of kunstmatige zoetstoffen kunnen bevatten. Als je op zoek bent naar een product met weinig suiker, kies dan voor IHS Supreme Whey en IHS Pure Whey, die minder dan 1 g suiker per 100 g product bevatten, of Bad Ass Whey en FA Core Pro, die 1,5 g suiker per 100 g bevatten, maar minder koolhydraten.

Hoe moet ik whey protein concentraat nemen voor de beste resultaten?

Whey concentraat kan het beste op specifieke momenten worden ingenomen om de beste resultaten te behalen. Hier zijn enkele aanbevolen tijden om whey concentraat in te nemen:

  • Na de training: Het consumeren van whey proteïne direct na een training kan helpen om de energieniveaus snel aan te vullen en spierherstel te ondersteunen.
  • Ontbijt: Het toevoegen van whey concentraat aan jouw ontbijt kan helpen om de eiwitinname te verhogen en zorgen voor een langdurige energieboost gedurende de ochtend.
  • Tussendoortje: Het consumeren van een whey shake als tussendoortje tussen maaltijden door kan helpen om het gevoel van verzadiging te behouden en snel een bron van eiwitten te bieden.
  • Voor het slapengaan: Het consumeren van een langzaam verteerbaar eiwit zoals whey concentraat voor het slapengaan kan helpen om spierherstel en -groei te ondersteunen terwijl je slaapt.

Het is belangrijk om te onthouden dat de behoeften van iedereen anders zijn en dat de ideale timing voor het consumeren van whey concentraat afhankelijk is van iemands fitnessdoelen en dagelijkse schema.

Bij Progress Shop Amsterdam vind je een breed scala aan whey concentraat producten van de beste merken op de markt en in een grote verscheidenheid aan heerlijke smaken. Met opties van merken zoals Activlab, 7Nutrition, Bad Ass, Kevin Levrone en Iron Horse Series, vind je zeker een whey concentraat product dat past bij jouw behoeften en voorkeuren.