Whey Proteïne

Whey proteïne is een complete bron van essentiële aminozuren die het lichaam nodig heeft. Het wordt gewonnen uit melk en is een bijproduct van de kaasproductie en één van de twee belangrijkste eiwitten in melk (de andere is caseïne).

Show Filters

Toont alle 4 resultaten

Toont alle 4 resultaten

Voor atleten, bodybuilders en fitnessliefhebbers is whey proteïne een populair supplement vanwege het vermogen om de spiergroei en het herstel te bevorderen. Het helpt niet alleen bij gewichtsverlies door de eetlust te verminderen en het gevoel van verzadiging te vergroten, maar het wordt ook gemakkelijk verteerd en opgenomen door het lichaam.

Voordelen van whey proteïne supplementen

 • Bevordert spiergroei en herstel dankzij de hoge concentratie aan essentiële aminozuren, vooral leucine dat de eiwitsynthese in de spieren stimuleert.
 • Ondersteunt gewichtsverlies doelen door de eetlust te verminderen en het gevoel van verzadiging te vergroten.
 • Bevordert een gezonde darmflora met lactoglobuline, een proteïne dat de groei van gezonde darmbacteriën stimuleert.
 • Handig en gemakkelijk te consumeren, verkrijgbaar in verschillende vormen zoals poeders, repen en kant-en-klare shakes.

Welke soorten whey proteïne zijn er?

 • Whey Proteïne Concentraat (WPC): De meest voorkomende en budgetvriendelijke optie met 70-80% proteïnegehalte en kleine hoeveelheden vet en lactose.
 • Whey Proteïne Isolaat (WPI): Een meer verfijnde optie met 90-95% proteïnegehalte en minder vet dan WPC, waardoor het een goede keuze is voor degenen die hun proteïne-inname willen maximaliseren zonder te veel vet te consumeren.
 • Gehydrolyseerde whey proteïne: Een voorverteerde vorm van whey proteïne die gemakkelijk wordt opgenomen en verteerd. Het wordt meestal gebruikt door atleten en bodybuilders om spierherstel te bevorderen.

Welke soort whey is het beste voor verschillende doelen?

 • Voor Spiergroei: Zowel whey proteïne concentraat (WPC) als whey proteïne isolaat (WPI) zijn goede opties, omdat ze een hoog eiwitgehalte bevatten. Gehydrolyseerde whey proteïne is ook een goede keuze, omdat het gemakkelijk door het lichaam wordt verteerd en opgenomen.
 • Voor Gewichtsverlies: Whey proteïne isolaat (WPI) is een goede keuze, omdat het minder vet bevat en meer eiwit bevat, wat gevoelens van verzadiging bevordert en de calorie-inname vermindert.
 • Voor Sportprestaties: Gehydrolyseerde whey proteïne is een goede keuze, omdat het gemakkelijk door het lichaam wordt verteerd en opgenomen, wat helpt bij spierherstel en de sportprestaties verbetert. Whey proteïne isolaat (WPI) is ook een goede optie, omdat het minder vet bevat en voordelig is voor duursporten.

Zowel mannen als vrouwen kunnen profiteren van het consumeren van wei-eiwit als voedingssupplement, ongeacht hun fitnessdoelen.

Waarom soy lecithin in whey proteïne poeders zit?

Soy lecithin wordt gebruikt als emulgator in whey proteïne poeders om de mixbaarheid te verbeteren en klontvorming te voorkomen. Het is een natuurlijk, niet-toxisch en goedkoop ingrediënt dat ervoor zorgt dat het eiwit en andere ingrediënten in het poeder gemakkelijk met vloeistoffen mengen. Soy lecithin verbetert ook de smaak en textuur van het proteïnepoeder.

Wat is de beste tijd om whey proteïne te consumeren?:

 • Voor spiergroei: Voor of na een training, of gedurende de dag om spiergroei te ondersteunen.
 • Voor gewichtsverlies: Als maaltijdvervanger of voor of na een training om spiermassa te behouden tijdens het verliezen van vet.
 • Voor sportprestaties: Voor of na een training om spierweefsel te herstellen en te laten groeien en om het herstel te verbeteren. Tijdens een training om energieniveaus te behouden en spieruithoudingsvermogen te ondersteunen.

Bij Progress Shop Amsterdam kun je hoogwaardige whey proteïne poeders vinden van merken zoals Activlab, 7Nutrition, Iron Horse Series, Bad Ass, Fitness Authority, Kevin Levrone Signatures Series en Olimp Sport Nutrition. Er zijn veel opties om uit te kiezen om aan je behoeften te voldoen en bij jouw levensstijl te passen.