Vechtsport Artikelen

Het beoefenen van vechtsporten zoals boksen, MMA, kickboksen en Muay Thai vereist meer dan alleen fysieke training en vaardigheid om te kunnen slagen. Om de veiligheid te waarborgen en de prestaties te verbeteren is het absoluut noodzakelijk om de juiste uitrusting en accessoires te hebben. Essentiële vechtaccessoires zoals handschoenen en mondbeschermers zijn onmisbaar voor elke vechtsportliefhebber.

Show Filters

Resultaat 1–12 van de 43 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 43 resultaten wordt getoond

MMA- en bokshandschoenen: een essentieel stuk uitrusting

  • Bokshandschoenen zijn over het algemeen zwaarder en hebben een dikkere padding rond de knokkels om de handen en polsen te beschermen tijdens het stoten. Aan de andere kant zijn MMA-handschoenen lichter van gewicht, waardoor ze meer flexibiliteit bieden voor grepen en bewegingen. Het is belangrijk om de juiste handschoenen te kiezen die geschikt zijn voor de specifieke vechtsport waarin je traint of meedoet.

Bescherm je schenen met Scheenbeschermers

  • Scheenbeschermers zijn een veelgebruikt accessoire bij vechtsporten, vooral bij MMA, kickboksen en Muay Thai. Ze bieden bescherming aan de schenen en enkels tegen slagen en trappen en kunnen helpen bij het verbeteren van de prestaties door krachtigere slagen mogelijk te maken. Scheenbeschermers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, en sommige zijn speciaal ontworpen voor trainingen terwijl anderen geschikt zijn voor wedstrijden. Het is belangrijk om de juiste scheenbeschermers te kiezen die passen bij jouw specifieke behoeften..

Gebitsbeschermers

  • zijn een belangrijk accessoire om de tanden en kaak te beschermen tijdens vechtsporten. Ze zijn er in verschillende materialen en kunnen op maat worden gemaakt voor een comfortabele en veilige pasvorm. Dit helpt bij het voorkomen van tand- en kaakletsels tijdens trainingen en wedstrijden. Van basisrubber tot hoogwaardige op maat gemaakte gebitsbeschermers, er is een breed scala aan opties om uit te kiezen.

Boksbandages voor polssteun

  • Dat klopt! Handbandages zijn zeer belangrijk voor vechtsporten en bieden ondersteuning en bescherming voor de handen en polsen. Ze worden meestal onder handschoenen gedragen om extra ondersteuning te bieden en blessures te voorkomen. Handbandages zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, lengtes en niveaus van ondersteuning en bescherming. Het is belangrijk om de juiste handbandages te kiezen op basis van jouw specifieke behoeften en de handschoenen die je gebruikt..

Sportrugzak

  • Naast de uitrusting, een speciale sportrugzak of trainingstas kan een handig accessoire zijn om je spullen en uitrusting georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk te houden. Deze tassen zijn vaak ontworpen met speciale compartimenten en vakken om alles op zijn plaats te houden en te beschermen tijdens het transport. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je iets kwijtraakt of beschadigt tijdens het reizen naar en van de sportschool of wedstrijd locatie..

Waarom is het dragen van goede vechtaccessoires belangrijk??

Vechtaccessoires zijn een onmisbaar onderdeel van vechtsporten en bieden de bescherming en ondersteuning die nodig zijn om veilig deel te nemen aan deze fysiek veeleisende activiteiten. Met de juiste uitrusting kun je met vertrouwen trainen en wedstrijden rijden, in de wetenschap dat je de beste uitrusting hebt om je te beschermen en te ondersteunen.

Ervaar onverslaanbare kwaliteit met vechtaccessoires van Progress Shop Amsterdam

Progress Shop Amsterdam biedt een uitgebreide selectie vechtuitrusting van topmerken aan, waaronder Manto, DBX Bushido, OPRO en Extreme Hobby. Dit maakt de winkel een topkeuze voor vechters van alle niveaus. Deze merken worden gewaardeerd vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit, duurzaamheid en prestaties, waardoor ze essentieel zijn voor zowel beginnende als professionele vechters.