Bitjes / Gebitsbeschermers

Of je nu fan bent van boksen, MMA of kickboksen, een gebitsbeschermer is essentieel om je tanden, kaak en hersenen te beschermen tegen stoten en klappen. Ontdek de ultieme beschermende uitrusting voor vechtsporters met het assortiment mondbeschermers van Progress Shop Amsterdam!

Show Filters

Toont alle 10 resultaten

Waarom draag je mondbescherming bij vechtsporten?

  • Bij vechtsporten zoals boksen, MMA en kickboksen is een mondbeschermer een essentieel onderdeel van de veiligheidsuitrusting. Deze sporten brengen risico’s met zich mee, en atleten lopen het gevaar op ernstige verwondingen aan hun tanden, kaak en hersenen. Een gebitsbeschermer absorbeert de kracht van slagen en beschermt deze gebieden, waardoor het risico op letsel aanzienlijk wordt verminderd.

Veiligheid voorop!

  • Het welzijn van atleten in vechtsporten moet altijd een topprioriteit zijn. Hoewel deze sporten opwindend en uitdagend zijn, brengen ze ook een hoog risico op letsel met zich mee, waaronder verwondingen aan de mond. Gebitsbeschermers beschermen niet alleen je tanden en kaak, maar helpen ook hersenletsel te voorkomen door de kracht van de impact te verminderen. Ze kunnen de schok van stoten, trappen of andere slagen op het hoofd absorberen, waardoor de kracht over een groter gebied wordt verspreid en de kans op letsel wordt verkleind.

Enkellaagse beschermers

  • Enkellaagse mondbeschermers, ook wel bekend als “dunne” of “slimline” mondbeschermers, zijn gemaakt van een enkele laag zacht rubber of siliconen. Hoewel ze comfortabel zijn om te dragen en minder duur dan op maat gemaakte of kook-en-bijt-mondbeschermers, bieden ze niet hetzelfde niveau van bescherming. De enkele laag is minder effectief in het absorberen en verdelen van de impactkracht, waardoor het risico op letsel toeneemt.

Meerlaagse beschermers

  • Meerlaagse mondbeschermers, ook wel bekend als kook-en-bijt-mondbeschermers, zijn de meest beschermende optie voor atleten die op zoek zijn naar optimale veiligheid. Ze bestaan uit meerdere lagen van zacht rubber of siliconen en duurzaam plastic, en zijn ontworpen om de kracht van de impact te absorberen en te verdelen, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. Omdat ze zich vormen naar de vorm van je tanden, bieden ze een betere pasvorm dan enkellaagse mondbeschermers, maar ze zijn meestal duurder. Bij vechtsporten moet veiligheid altijd prioriteit hebben boven comfort.

Hoe maak je je bitje schoon?

  • Het is van cruciaal belang om je mondbescherming na elke training schoon te maken om bacteriën te voorkomen. Een simpele spoeling met water en zeep kan voldoende zijn om je gebitsbeschermer schoon en fris te houden. Er zijn ook speciale mondbeschermingreinigers en -desinfecterende middelen verkrijgbaar die extra bescherming bieden tegen bacteriën en schimmelgroei. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen bij het schoonmaken en bewaren van je mondbescherming om de levensduur te verlengen en de bescherming te behouden.

Regelmatige vervanging is essentieel

  • Na verloop van tijd kunnen gebitsbeschermers inderdaad minder effectief worden, vooral als ze beschadigd of versleten zijn. Het wordt aanbevolen om gebitsbeschermers om de paar maanden te vervangen, afhankelijk van hoe vaak ze worden gebruikt. Het is ook belangrijk om de gebitsbeschermer op te slaan op een koele, droge plaats en deze niet bloot te stellen aan hoge temperaturen of direct zonlicht, omdat dit de kwaliteit en levensduur kan verminderen.

Progress Shop Amsterdam heeft een uitgebreid aanbod aan mondbeschermers van het gerenommeerde merk OPRO, dat bekend staat om zijn kwaliteit en innovatie. OPRO heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van mondbeschermers voor verschillende sporten, waaronder vechtsporten zoals MMA en boksen. Het merk is de officiële licentiehouder van de UFC-mondbeschermers.