Bokshandschoenen

Bokshandschoenen zijn een zeer belangrijk uitrustingdeel in vechtsporten. Verschillende vechtstijlen hebben hun eigen unieke vereisten, dus er zijn veel verschillende soorten bokshandschoenen die aan verschillende behoeften en voorkeuren voldoen.

Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten

Het kiezen van de juiste handschoenen is belangrijk om goede prestaties te leveren en om de veiligheid van zowel de bokser als zijn tegenstander te garanderen tijdens de training en wedstrijd.

Welke soorten bokshandschoenen zijn er?

  • Trainingshandschoenen: deze zijn bedoeld voor intensieve trainingen en sparringsessies. Ze hebben een extra laag padding die schokken absorbeert en je handen beschermt tegen blessures.
  • Professionele handschoenen: zoals de naam al aangeeft, zijn ontworpen voor professionele gevechten en wedstrijden. Ze zijn lichter en hebben minder padding, waardoor vechters meer kracht uit hun stoten kunnen halen. Deze handschoenen zijn ook preciezer en dynamischer in het gevecht.
  • Trainingshandschoenen voor zaaktraining: ontworpen voor bokszak- en doeltraining met hoge intensiteit. Ze hebben een gemiddelde hoeveelheid padding om je handen te beschermen terwijl je effectief kunt slaan.
  • Muay Thai handschoenen: speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van de traditionele Thaise vechtdiscipline – Muay Thai. Ze hebben een meer open duim en extra vulling op de achterkant van de hand voor bescherming tijdens grijptechnieken.
  • Sparringhandschoenen: multifunctionele handschoenen die geschikt zijn voor verschillende vechtstijlen, zoals boksen, kickboksen en MMA. Ze hebben precies de juiste hoeveelheid vulling en polssteun om zowel spelers als hun trainingspartners te beschermen tijdens sparringsessies.

Als je de verschillen tussen deze typen bokshandschoenen begrijpt, kun je als bokser een bewuste keuze maken door de handschoenen aan te passen aan je individuele behoeften en trainingsdoelen. Uiteindelijk kan de juiste keuze van handschoenen de prestaties verbeteren en tegelijkertijd de veiligheid van alle vechters garanderen.

Handschoenen van natuurlijk of synthetisch leer? Welke zijn beter?

Bokshandschoenen worden van verschillende materialen gemaakt. De meest populaire zijn natuurlijk leer en synthetische materialen.

Handschoenen van natuurlijk leer

waren vroeger het populairst. Ze worden nog steeds beschouwd als de handschoenen van de hoogste kwaliteit. Leer biedt duurzaamheid, goede grip en comfort, maar vereist gespecialiseerde en zorgvuldige verzorging.

Handschoenen gemaakt van synthetische materialen,

winnen aan populariteit door hun betaalbaarheid en duurzaamheid. Synthetische materialen, zoals synthetisch leer, nylon of vinyl, zijn gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden, en het gebruik van steeds nieuwere technologieën bij de productie ervan zorgt ook voor duurzaamheid en comfort.

De keuze tussen handschoenen van natuurlijk leer en handschoenen van synthetische materialen hangt af van individuele voorkeur en budget. Zowel handschoenen van natuurlijk leer als handschoenen van synthetische materialen hebben hun eigen unieke kenmerken en bieden verschillende voordelen, dus het is de moeite waard om op deze factoren te letten bij het kiezen van de juiste handschoenen voor training en gevecht.

Welke maat bokshandschoenen moet ik kiezen?

Bij het kiezen van boks- of kickbokshandschoenen zijn zowel de grootte van de hand als het gewicht van de handschoenen belangrijk. Kinderen en vrouwen met kleine handen kunnen het beste kiezen voor handschoenen met een gewicht van 8 Oz. Deze werken vooral goed voor technische training en training met bokszakken of pads. Handschoenen met een gewicht van 10 Oz en 12 Oz zijn voor volwassenen, zowel mannen als vrouwen, die zich richten op technische training en op zakken of pads. Deze handschoenen zijn niet geschikt om mee te sparren, omdat ze minder padding hebben en de kracht van de impact niet zo goed dempen als handschoenen met een zwaarder gewicht, maar ze zijn ideaal voor snelheid en dynamische training. De 14 Oz en zwaardere handschoenen zijn geschikt voor zowel zak/pad-training als sparring met een partner, en zijn alleen voor volwassenen. Ze hebben een dikkere padding voor betere bescherming. Door hun zwaardere gewicht kunnen ze worden gebruikt voor conditietraining en training van het uithoudingsvermogen.

Handschoenen met kleinere gewichten (6 Oz, 8 Oz, 10 Oz) hebben grotere verschillen in de interne afmetingen van de voering, wat betekent dat het gewicht van de handschoenen hun grootte beïnvloedt, terwijl bij grotere gewichten de interne verschillen minimaal zijn, maar de dikte, dichtheid en oppervlakte van de schuimvoering verandert.
Het gewicht van bokshandschoenen wordt niet alleen beïnvloed door de hoeveelheid vulling, maar ook door de gebruikte materialen of de extra inzetstukken die in de pols of de blocking zone zijn geplaatst.

Om het je gemakkelijker te maken de juiste maat te kiezen, vind je naast elk product op onze website informatie van de producent over het doel van de handschoenen, zodat je zeker weet dat je handschoenen kiest die perfect bij je behoeften passen.

Waar moet je extra op letten bij het kopen van bokshandschoenen?

Sluitsysteem: er zijn bokshandschoenen op de markt met vetersluiting of met klittenband. Met handschoenen met vetersluiting, waar vooral professionele boksers de voorkeur aan geven, kun je met veters een precieze pasvorm creëren. Klittenbandhandschoenen daarentegen zorgen voor snel en gemakkelijk aan- en uittrekken. De Velcro strap van Phantom bokshandschoenen heeft bovendien een elastische band, die een perfecte pasvorm en comfort garandeert.
Ademend vermogen en ventilatie: een zeer belangrijk aspect bij de keuze van bokshandschoenen is voldoende ventilatie. Hierdoor behouden de handschoenen een aangename handtemperatuur en beschermen ze tegen onnodig zweten, zelfs tijdens intensieve trainingen. Dankzij een goede luchtstroom zijn de handschoenen hygiënischer, wat belangrijk is als je ze vaak gebruikt.
Binnenhandgreep: sommige bokshandschoenen hebben een binnenhandgreep. Deze helpt bij de natuurlijke vorming van de vuist en beïnvloedt ook de precisie en kracht van de stoot.

Moet ik boksbandages onder mijn bokshandschoenen gebruiken?
Het gebruik van bandages onder bokshandschoenen kan extra ondersteuning en bescherming bieden voor de handen en polsen. Het geeft extra compressie en stabilisatie voor de gewrichten en botten van de hand, en kan het risico op blessures zoals verstuikingen of breuken helpen verminderen. Daarnaast beschermen de wraps de huid van de handen tegen schuren en blaarvorming tijdens intensieve training.
Door boksbandages te gebruiken, zorg je voor een meer persoonlijke pasvorm van je handschoenen en houd je ze op hun plaats en voorkom je dat ze wegglijden tijdens de training.
Het is belangrijk om de boksbandage goed op te wikkelen voor de juiste compressie en bescherming. Er zijn veel technieken voor het wikkelen van een boksbandage die je kunt leren van trainers of instructeurs. Denk er ook aan om je boksbandage schoon te houden en regelmatig te wassen om mogelijke bacteriegroei te voorkomen.

Het is erg belangrijk dat bokshandschoenen niet alleen effectief zijn, maar ook comfortabel in het gebruik. Vechtsporttraining moet een plezier zijn en het kiezen van de juiste handschoenen kan een grote invloed hebben op het comfort en de tevredenheid tijdens de training. Comfortabele handschoenen zorgen voor een goede pasvorm in de hand, wat zich vertaalt in een betere controle en precisie van de bewegingen. Daarnaast moeten de materialen die gebruikt worden bij de productie van bokshandschoenen ademend zijn om overmatig zweten van de handen te voorkomen en de juiste temperatuur te behouden tijdens de training. Bij Progress Shop Amsterdam weten we dat trainen met comfortabele handschoenen het hele proces aangenamer maakt en dat je je kunt concentreren op het ontwikkelen van je technieken en het behalen van betere resultaten. Daarom bieden we boks-, kickboks- en mhuai thay-handschoenen aan van alleen de beste en gerenommeerde fabrikanten.