MMA Handschoenen

Het kiezen van de juiste MMA handschoenen is cruciaal vanuit het oogpunt van zowel prestaties als veiligheid. Van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn tot de constructie en het uiterlijk, elk element is belangrijk in de cage. Door een weloverwogen keuze te maken, zul je zeker het verschil merken tijdens je volgende MMA training.

Show Filters

Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

Hoe kiest je de juiste MMA-handschoenen?

MMA / grappling handschoenen:

Handschoenen zoals de Manto MMA Handschoenen Impact worden gekenmerkt door een kleine constructie, open vingers en minder vulling aan de voorkant van de handschoen voor maximale impact.

Deze handschoenen zijn ideaal voor grappling training, het perfectioneren van grond gevechtstechnieken of het werken op de zak of coaching mitts. Door hun constructie en lage gewicht zijn deze vechtsport handschoenen ontworpen voor prestaties en worden ze niet aanbevolen voor sparringsessies.

MMA Handschoenen van dit type worden gebruikt bij professionele MMA-gala’s zoals UFC, KSW of Bellator MMA.

MMA Sparring Handschoenen

Deze handschoenen zijn speciaal ontworpen voor sparring training en hebben een extra dikke vulling aan de voorkant van de handschoen voor een betere bescherming van de vingers en je sparringpartner.

In tegenstelling tot grappling handschoenen hebben deze handschoenen ook extra duimbescherming om ongewenst letsel te voorkomen. De enige kleine beperking van sparring handschoenen is dat ze moeilijker vast te pakken zijn door hun vollere constructie.

Voorbeelden van dergelijke handschoenen zijn Phantom Athletics MMA Handschoenen APEX Sparring Goud of MMA Handschoenen RDX F6 Kara, die bovendien een lange klittenbandsluiting hebben om de pols te stabiliseren en te beschermen tegen verdraaiing tijdens stoten.

Van welk materiaal worden MMA handschoenen gemaakt?

Leer: is een traditioneel en premium materiaal dat duurzaam is en goede bescherming biedt met een goede grip. Leren handschoenen zijn ademend en na verloop van tijd vormen ze zich naar de vorm van de hand voor een comfortabele pasvorm. Houd er echter rekening mee dat leren handschoenen duur kunnen zijn en goed onderhoud vereisen.

Synthetische materialen: worden steeds populairder vanwege hun betaalbaarheid en duurzaamheid. Deze materialen zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Houd er echter rekening mee dat synthetische materialen minder ademend kunnen zijn dan leer en dat ze over het algemeen minder lang meegaan dan leren handschoenen.

Moet ik binnenhandschoenen of boksbandages gebruiken onder mijn MMA handschoenen?

Het is niet nodig om boksbandages onder MMA handschoenen te gebruiken, maar ze kunnen wel extra ondersteuning en bescherming voor de handen bieden.

 

Waarom gebruik je boksbandages?

MMA sparring handschoenen bieden al een bepaald niveau van bescherming voor de handen, maar het toevoegen van boksbandages kan een extra beschermingslaag bieden. Ze geven extra bescherming door compressie en ondersteuning aan de gewrichten en botten van je handen, waardoor de kans op blessures tijdens trainingen of wedstrijden afneemt. Daarnaast zorgen boksbandages ook voor een betere pasvorm van de handschoenen en houden ze deze stevig op hun plaats tijdens het vechten.

Het is belangrijk om te onthouden dat als je boksbandages onder je MMA handschoenen gebruikt, je bij het kiezen van de juiste handschoenmaat ongeveer 0,5 cm moet optellen bij de maat van je hand. Dit komt doordat de boksbandages extra ruimte innemen, waardoor je anders te strakke handschoenen zou kunnen krijgen die niet goed passen en de beweging van je handen zouden beperken. Door deze extra ruimte te voorzien, zorg je ervoor dat de handschoenen comfortabel zitten en voldoende bewegingsvrijheid bieden om je stoten goed te kunnen uitvoeren.

Vechtsport Winkel Amsterdam

Bij Progress Shop Amsterdam sportwinkel vind je alles voor vechtsporten! We hebben MMA handschoenen voor heren en dames, verkrijgbaar voor verschillende behoeften en voorkeuren, van topmerken zoals RDX Sports, Phantom Athletics en DBX Bushido.

Of je nu een beginnende of professionele vechter bent, wij hebben het perfecte paar MMA-handschoenen voor jou. Onze handschoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Neem vandaag nog een kijkje in onze collectie en ontdek de perfecte MMA-handschoenen voor jouw trainings- en wedstrijdbehoefte.