Scheenbeschermers

Vechtsporten zoals MMA en kickboksen kunnen fysiek veeleisend en uitdagend zijn voor zowel beginners als ervaren vechters. Een van de essentiële uitrustingsstukken die een MMA vechter moet hebben, zijn een paar scheenbeschermers. Deze beschermers zijn ontworpen om de schenen te beschermen, een kwetsbaar gebied dat vaak het doelwit is tijdens trainingen en wedstrijden.

Show Filters

Toont alle 4 resultaten

Toont alle 4 resultaten

Protecting Your Shins from Injuries

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende soorten scheenbeschermers die beschikbaar zijn, het belang van een goede pasvorm en hoogwaardige materialen, en het belang van Europese veiligheidsnormen voor het waarborgen van de veiligheid van MMA- en kickboksvechters..

Wat voor soort scheenbeschermers zijn er?

  • Traditionele scheenbeschermers worden meestal gemaakt van schuimvulling en gedragen over het scheenbeen en de enkel.
  • Slip-on scheenbeschermers worden over de voet geschoven als een sok en zijn ontworpen om goed om de scheen en enkel te passen.
  • MMA-scheenbeschermers bieden meer bedekking en bescherming voor het scheenbeen, de enkel en de voet.

Materialen van scheenbeschermers

  • Als het gaat om scheenbeschermers, zijn er diverse materialen waarvan ze gemaakt kunnen worden, zoals synthetische stoffen en leer. Het is van groot belang om te kiezen voor scheenbeschermers van hoogwaardige kwaliteit, zoals synthetisch leer of stevige stoffen. Hierdoor zijn ze bestand tegen slijtage door trainingen en wedstrijden en bieden ze optimale bescherming tegen schoppen en stoten. Scheenbeschermers met meerdere lagen schuim kunnen bovendien helpen om de impact van slagen op te vangen, waardoor het risico op blessures afneemt.

Perfecte pasvorm en hoogwaardige materialen

  • Bij MMA en kickboksen is veiligheid van het grootste belang als het gaat om het dragen van scheenbeschermers. Om blessures te voorkomen, is het cruciaal om je schenen goed te beschermen. Een goede pasvorm is daarbij essentieel. Zorg ervoor dat de scheenbeschermers goed passen, maar niet te strak of te los zitten. Wanneer scheenbeschermers versleten raken, is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te vervangen. Zo blijft de bescherming optimaal en wordt het risico op blessures tot een minimum beperkt.

Europese veiligheidsnormen

  • Europese veiligheidsnormen zoals PN-EN 13277-1:2002 en PN-EN 13277-7:2010 spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de veiligheid en prestaties van scheenbeschermers die worden gebruikt bij MMA en kickboksenDeze normen stellen eisen aan het ontwerp en de constructie van scheenbeschermers, waaronder slagvastheid, penetratieweerstand en slijtvastheid. Het is daarom verstandig om op zoek te gaan naar scheenbeschermers die zijn gecertificeerd volgens deze normen, omdat ze een hoger niveau van veiligheid en bescherming bieden aan gebruikers. Door te kiezen voor gecertificeerde scheenbeschermers, kun je er zeker van zijn dat ze voldoen aan de gestelde veiligheidseisen en ben je goed beschermd tijdens het beoefenen van deze sporten.

DBX Bushido: een vertrouwd merk in MMA- en kickboks accessoires

DBX Bushido is een gerenommeerd merk in de wereld van MMA en kickboksmateriaal. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie opgebouwd door het produceren van hoogwaardige uitrusting die niet alleen veilig en betrouwbaar is, maar ook stijlvol en comfortabel. Bij Progress Shop Amsterdam vind je alleen de beste modellen scheenbeschermers die voldoen aan strenge Europese veiligheidsnormen. Zo kunnen klanten er zeker van zijn dat ze de best mogelijke producten ontvangen die hun veiligheid en bescherming garanderen tijdens het beoefenen van deze vechtsporten.